Hoppa till huvudinnehållet

Personuppgiftspolicy

Allt innehåll på webbplatserna, inklusive text, fotografier och grafik, tillhör Discovergenoa.com, förutom fotografiskt innehåll som tillhandahålls av tjänsteleverantörer som har gett oss uttryckligt samtycke till att marknadsföra deras tjänster. Allt innehåll på webbplatsen är skyddat av italiensk och europeisk upphovsrättslagstiftning, inget innehåll får kopieras, imiteras eller användas ens delvis om inte samtycke begärs och beviljas skriftligt av Gabriella Coppola.

FTC-avslöjande

Discovergenoa.com deltar i pressresor och bloggturer och får då och då gratis produkter eller tjänster, såsom böcker och gratis inträde till evenemang. Den får också betalt för recensioner av boende eller tjänster kopplade till turistsektorn, såsom turer, matlagningskurser eller bröllopsplanering, för att nämna några. Alla recensioner som härrör från en betald sponsring, gratis gåva, bloggresa eller direkt upplevelse uttrycker författarens personliga och ärliga åsikt och anges uttryckligen som sådana i själva artikeln. I synnerhet kommer alla recensioner som härrör från en betald sponsring att indikeras som "sponsrad artikel".

varning

Vårt Discovergenoa.com-team strävar efter att tillhandahålla högkvalitativt, uppdaterat och korrekt innehåll, men det är fortfarande möjligt att du kan hitta fel på våra sidor. Discovergenoa.com och Gabriella Coppola tar inget ansvar för konsekvenserna av beslut som fattas baserat på fel som hittats på denna webbplats.

Affiliate-länkar

Discovergenoa.com deltar i affiliate-marknadsföringsprogram inklusive Booking.com, Getyourguide och Rentalcars.com. Alla länkar till dessa webbplatser kan tjäna på annonseringsavgifter och anges som sådana där de visas. Genom att köpa via våra affiliates tjänar vi en monetär provision och därmed stödjer du vår webbplats och håller all information vi erbjuder här gratis.

Annonser från Google

Annonserna från Google tillhandahålls via Google Adsense-programmet och bör visa intressanta annonser baserat på dina intressen och sökningar. Klick på dessa annonser bidrar också till att stödja vår webbplats eftersom vi tjänar en provision för varje klick. Klicka här för att läsa Googles sekretess och villkor.

Italiensk tidningsfriskrivning

“Questo sito non rappresenta una testata giornalistica poichè viene aggiornato occasionalmente e senza alcuna periodicità. Pertanto, non può essere considerato in alcun modo un prodotto editoriale ai sensi della Legge n. 62 del 07.03.2001.”

Integritetspolicy

Introduktion: GDPR och integritet

General Data Protection Regulation (GDPR) är en EU-kommissionsförordning (EU 2016/679) med vilken Europeiska unionen stärker och standardiserar skyddet av privata personuppgifter för medborgare och invånare i Europeiska unionen, både inom och utanför dess gränser. Denna förordning ersätter de enskilda medlemsstaternas lagar när det gäller integritet och träder i kraft den 25 maj 2018.

För mer information, läs den officiella texten till GDPR, besök Italiens dataskyddsmyndighets webbplats och och sidan på Wikipedia.

I enlighet med GDPR tjänar denna integritetspolicy till att tydligt och enkelt förklara vilka personuppgifter som samlas in via denna webbplats, var de lagras, hur länge, med vilket syfte och hur du kan uppdatera den eller begära att den raderas.

Vem är personuppgiftsansvarig

Discovergenoa.com tillhör:

  • Gabriella Coppola
  • VAT# IT02734080993
  • via Cesare Corte 25G – 16122 Genova (Italien).
  • +39 340 7896 495
  • info@genovaturismo.it

Gabriella Coppola hanterar webbplatsen som anges ovan och kontrollerar hanteringen av personuppgifter som beskrivs i detta uttalande, i enlighet med gällande integritetslagar (General Data Protection Regulation (GDPR) – EU-förordning 2016/679).

Du kan kontakta oss via e-post på andreasemonella@pec.it (PEC) eller andrea.semonella01@gmail.com

På vilken rättslig grund samlar Discovergenoa.com in och hanterar personuppgifter?

Gabriella Coppola använder som rättslig grund behovet av att behandla personuppgifter för att utföra sina tjänster, vilket inkluderar att svara på förfrågningar om information om Genua, rekommendationer om boende, resplanhjälp och allmän information om att besöka regionen. Utan att samla in de begärda uppgifterna på formulär skulle det inte vara möjligt för oss att svara på förfrågningar från webbplatsanvändaren.

Gabriella Coppola förlitar sig på sitt legitima kommersiella intresse för att tillhandahålla sina tjänster, marknadsföra dem, förhindra bedrägeri och spam och förbättra sina tjänster.

Där så krävs enligt tillämplig lag ber vi om ditt samtycke innan vi behandlar dina personuppgifter för direktmarknadsföringsändamål.

Vilken typ av data samlar vi in på Discovergenoa.com?

Gabriella Coppola samlar in informationen du skickar till oss via kontaktformulären på denna webbplats.

För användare som begär information inkluderar sådan information ditt namn, e-post, webbplats och telefonnummer, utöver all annan information du väljer att lägga till i din begäran.

Samma formulär används av alla som är intresserade av att marknadsföra sina tjänster på våra webbplatser så den begärda informationen är densamma.

För varje skickat formulär samlar vi in data relaterad till webbläsaren och operativsystemet som används och IP-adressen, som båda tjänar till att bekämpa spam och för att identifiera eventuella användbarhetsproblem på våra webbplatser i relation till särskilda webbläsarinställningar och enheter.

När du besöker vår webbplats samlar vi också automatiskt in information relaterad till ditt besök. Din IP-adress, datum och tid för åtkomst till vår sida, hårdvara, mjukvara eller webbläsare du använder och information om din dators operativsystem och språkinställningar registreras. Vi samlar också in information om dina klick och de sidor du har tittat på på våra webbplatser, samt information som talar om för oss vilka webbplatser eller marknadsföringskampanjer du använde för att besöka våra webbplatser.

Varför samlar vi in denna data på Discovergenoa.com?

De uppgifter du skickar till oss via formuläret på vår webbplats används först och främst för att tillhandahålla den information du begär.

Data som skickas via formuläret samlas in för att tillhandahålla, via e-post eller telefon, ytterligare information och personliga erbjudanden för annonsering på våra webbplatser. Endast i fallet med uttryckligt samtycke skulle vi använda uppgifterna för att skicka ytterligare erbjudanden relaterade till våra webbplatser som enbart riktar sig till tjänsteleverantörer i Ligurien.

Gabriella Coppola behåller en kopia av förfrågningar i sina arkiv för statistiska ändamål och som backup.

Gabriella Coppola skickar ett e-postmeddelande som bekräftar att förfrågan har skickats korrekt och detta e-postmeddelande kan innehålla ytterligare information, inklusive länkar till artiklar eller erbjudanden på Discovergenoa.com webbplatser eller partnerwebbplatser. Endast vid uttryckligt samtycke kommer Discovergenoa.com att skicka ytterligare meddelanden via e-post med information och erbjudanden som är av intresse för dem som planerar ett besök i Genua.

Slutligen kan data som skickas via sammanställda formulär användas för att visa dig personliga onlineannonseringskampanjer (remarketing) snarare än generiska annonser, genom specialiserade plattformar som Google Adwords och Facebook Advertising. I det här fallet grupperas användare av webbplatserna i virtuella listor, i aggregerad form som inte går att spåra till enskilda användare, baserat på platsen för boendeanläggningen (när det gäller anläggningsansvariga) eller på datumen för planerade vistelser på webbplatsen och besökta sidor och de åtgärder som utförts (som att skicka en förfrågan eller prenumerera på nyhetsbrevet). Denna information är till för att tillhandahålla annonser riktade mot dina intressen snarare än generiska annonser via reklamplattformar som Google och Facebook.

Var lagras de insamlade uppgifterna och hur länge?

Uppgifterna som samlas in genom våra formulär och genom att surfa på våra webbplatser samlas in via följande plattformar:

  • Google Analytics – data relaterad till webbplatsnavigering.
  • Google Gmail – varje ifyllt formulär genererar ett e-postmeddelande som skickas till Discovergenoa.com, lagrat på Googles Gmail-servrar (Google Suite).
  • Google Docs – data kan exporteras till dokument som lagras igen på Googles servrar, via Google Suite-tjänsterna.
  • Mailchimp – registrering till våra nyhetsbrev hanteras direkt via Mailchimp-formulär.
  • På databaser lagrade på våra värdservrar som tillhandahålls av Siteground.com
  • På dokument och databaser lagrade lokalt på vårt kontor i Genua, Italien.
  • På dokument och databaser lagrade på molntjänster som tillhandahålls av Amazon AWS

Överföring av personuppgifter enligt beskrivningen i denna integritetspolicy kan innefatta överföring utomlands till länder som inte tillhandahåller fullständiga och omfattande dataskyddslagar såsom de i EU-länder. Där det krävs enligt gemenskapslagstiftningen kommer vi endast att överföra personuppgifter till mottagare som erbjuder en adekvat skyddsnivå för personuppgifter. Google, Amazon, Facebook och Mailchimp är ledande internationella företag och deras servrar är utspridda över hela världen, även utanför EU-länder. Pair.com har sina egna servrar i Pittsburgh, Pennsylvania, USA. Gabriella Coppola är baserad i Genua, Italien.

Gabriella Coppola förlitar sig på specifika procedurer för att förhindra felaktig användning och obehörig åtkomst till data. Endast behörig personal kan komma åt personuppgifter för att utföra sitt arbete. Vi behåller dina personuppgifter så länge det anses nödvändigt för att du ska kunna använda våra tjänster, utföra våra tjänster, annonsera om våra tjänster, utföra vår affärsverksamhet, för att uppfylla rättsliga skyldigheter och lösa eventuella tvister. Alla personuppgifter som lagras av oss skyddas av denna integritetspolicy. Om du har frågor angående en specifik datalagringsperiod för vissa typer av personuppgifter som vi behandlar, vänligen kontakta oss enligt nedan.

Vilka tredje parter delar Discovergenoa.com din data med?

Uppgifterna som samlas in via formulär skickas via e-post till Gabriella Coppola, som hanterar Discovergenoa.com. Dina uppgifter delas inte med någon annan tredje part.

Data relaterade till webbhistorik och användning av våra webbplatser samlas in via verktyg som Google Analytics och delas endast i aggregerad form (inte hänförlig till enskilda användare) med Gabriella Coppola, dess samarbetspartners och partners.

Vi delar endast vissa personliga uppgifter, såsom din e-postadress, med reklampartner i det enda syftet att marknadsföra Discovergenoa.com (för att säkerställa att de mest lämpliga användarna får relevanta och riktade annonser). Vi delar endast e-postadresser i ett krypterat format så att de kan matchas med befintliga kunddatabaser.

Hur behandlar Discovergenoa.com personuppgifter om minderåriga?

Tjänster som erbjuds av Gabriella Coppola är endast för användare över 16 år. Alla användare under 16 år kan endast använda våra tjänster med uttryckligt samtycke från föräldrar (eller vårdnadshavares). Om vi får reda på att vi har personuppgifter för någon under 16 år utan giltigt medgivande från en förälder eller vårdnadshavare, förbehåller vi oss rätten att radera sådana uppgifter.

Hur kontrollerar, uppdaterar och eventuellt raderar de personuppgifter du har delat med Gabriella Coppola?

I enlighet med gällande integritetslagar (General Data Protection Regulation (GDRP) – EU-förordning 2016/679) och på begäran har du rätt att granska de personuppgifter som Gabriella Coppola har om dig. Du kan skicka ett e-postmeddelande till andrea.semonella01@gmail.com eller andreasemonella@pec.it där du kan be oss om en kopia av de personuppgifter vi har om dig, informera oss om eventuella ändringar eller korrigeringar du vill göra eller fråga oss att permanent radera eller begränsa behandlingen av de personuppgifter vi har om dig från våra arkiv.

Varje kommunikation vi skickar via Mailchimp-plattformen innehåller också en länk för att uppdatera eller avregistrera eventuella framtida utskick. Vi kommer alltid att göra vårt bästa för att svara snabbt och uttömmande på varje begäran, vilket är vår plikt. Användaren har alltid rätt att lämna in ett klagomål till tillsynsmyndigheten.

För att få reda på uppdateringar eller ändringar av nuvarande policyer, vid ytterligare lagändringar, är det bäst om användarna besöker den här sidan med jämna mellanrum.

Villkor

Bokningar med rekommenderade tjänster och andra tredjepartsåterförsäljare.

Gabriella Coppola är inte en resebyrå och är inte involverad i hanteringen av bokningar av boende, museibiljetter, bussbiljetter, guidade turer eller biluthyrning. Gabriella Coppola granskar dessa typer av tjänster för att ge en användbar start för användare som är intresserade av att planera sin semester i Genua, och erbjuder länkar till officiella webbplatser och anslutna partners för att underlätta sådana bokningar. På detta sätt planerar användare självständigt sina resplaner och bokar direkt med den tredje parten för tjänster de är intresserade av, utan ingripande/inblandning av Gabriella Coppola.

Webbplatsens innehåll och granskningskriterier

Gabriella Coppola ansvarar inte för innehållet på externa webbplatser som inte tillhör Gabriella Coppola.

Gabriella Coppola skriver sina egna recensioner av boende och andra tjänster som den har upplevt i första person, ofta med hjälp av information som finns på officiella webbplatser och andra externa webbplatser. Gabriella Coppola är inte ansvarig om sådan information visar sig inte överensstämma med sanningen eller inte uppdateras. Användaren uppmanas att alltid kontrollera informationen genom andra källor på webben. Våra recensioner är baserade på subjektiva redaktionella kriterier fastställda av Gabriella Coppola.

I enlighet med EU:s lagstiftning om den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR (EU) 2016/679), informerar vi dig om att när du besöker vår webbplats kan information samlas in genom användning av cookies och liknande tekniker för att lära dig mer om hur människor använder vår webbplats. Du kan ta reda på mer om dessa tekniker och hur du kontrollerar dem i informationen nedan. Följande cookiepolicy förklarar vilken typ av data som samlas in, varför och hur.

Vad är cookies, hur används de och till vad?

Cookies är små bitar av data som lagras av din webbläsare när du surfar på någon webbplats, inklusive denna. Ofta skapas cookies inte bara av webbplatsen som användaren surfar på, utan också av andra webbplatser som visar annonser, widgets eller andra element på sidan som laddas. Det finns flera typer av cookies beroende på deras funktionalitet:

Förstapartscookies

Förstapartscookies (sessions- och persistenta cookies) är cookies som sätts av en webbplats som besöks av användaren. Sessionscookies kan också hänvisas till som funktionella/strikt nödvändiga cookies eftersom de är nödvändiga för att alla webbplatser ska fungera korrekt – de kommer ihåg dina preferenser och anpassar innehåll baserat på dina tidigare handlingar. Sessionscookies är tillfälliga och upphör att gälla när du stänger din webbläsare. Beständiga cookies lagras på din utrustning mellan surfsessionerna tills de går ut eller raderas. De gör det möjligt för webbplatsen att känna igen dig när du kommer tillbaka, och kommer ihåg dina preferenser från föregående surfsession. Den fasta tidsperioden är vanligtvis 30-90 dagar. Förstapartscookies kan inte användas för att identifiera dig personligen.

Tredjepartscookies

Tredjepartscookies är cookies som sätts av en annan domän än den som användaren besöker. Om en användare besöker en webbplats och ett separat företag sätter en cookie via den webbplatsen skulle detta vara en tredjepartscookie. För att berika innehållet på vår webbplats kan vi ibland bädda in videoinnehåll från andra webbplatser som YouTube. Som ett resultat, när du besöker en sida med innehåll inbäddat, kan du komma att presenteras med cookies från dessa webbplatser. Sociala mediecookies är ett bra exempel på tredjepartscookies på vår webbplats. De används endast när du delar information med en delningsknapp på Facebook, Twitter eller Google+ eller "gilla"-knapp på vår webbplats. Det sociala nätverket kommer att registrera att du har gjort detta. Vi rekommenderar att du läser tredjeparts sekretesspolicyer innan du använder deras webbplatser, produkter eller tjänster. Vår webbplats kontrollerar inte användningen av dessa tredjepartscookies och kan inte komma åt dem på grund av hur cookies fungerar, eftersom cookies endast kan nås av den part som ursprungligen satte dem.

Google cookies

Googles cookies är tredjepartscookies. På vår webbplats lagras de via två Google-tjänster. Den första är Google Analytics, som använder sina egna cookies för analytisk prestanda och mätning. De används för att samla in information om hur du använder vår webbplats. Vi använder informationen för analytiska ändamål och det hjälper oss att förbättra våra tjänster för dig och vår webbplatsinnehåll. Den räknar antalet besökare och berättar saker om deras beteende överlag. Information som samlas in via denna tjänst aggregeras anonymt och innehåller inga personuppgifter. Den kan inte identifiera dig personligen och används endast för statistiska ändamål. Du kan ta reda på mer information om Google Analytics cookies här: Google Analytics Cookie Användning på webbplatser. Du kan ta reda på mer om hur Google skyddar din data här: Skydda dina data.

Google Adsense

Vi kan också publicera intressebaserade annonslänkar för Google Adsense på vår webbplats. Detta innebär att Google kommer att lagra inriktnings-aka beteendebaserade reklamcookies på din enhet. När du klickar på en Google Adsense-länk kommer Google att spåra ditt beteende på webben med hjälp av cookies och kan använda denna information för att skräddarsy framtida annonsering för att spegla dina intressen. Mer information om hur Google Analytics samlar in och behandlar data finns på följande sida: Hur Google använder data när du använder våra partners webbplatser eller appar. Vi och våra betrodda partners kan använda inriktningscookies för att hantera e-handelsaktiviteter via affiliate-länkar och tillhörande arrangemang för intäktsdelning. Om du vill ha mer information om beteendebaserad annonsering online, besök: youronlinechoices.com.

Sociala medier cookies

Dessa tredjepartscookies används för att integrera olika verktyg som används av de viktigaste sociala medieplattformarna på webbplatsen. I synnerhet tillåter de dig att registrera dig och logga in på vår webbplats med ditt eget Facebook-konto (på vårt forum).

Facebook

Sekretesspolicy: https://www.facebook.com/about/privacy/
Facebook erbjuder sponsrade annonser baserat på din egen surfaktivitet på Facebook samt intressen. För mer information: https://www.facebook.com/help/cookies?ref_type=sitefooter

Webbfyrar

Vi använder webb-beacons, dvs. bilder på en sida eller i ett e-postmeddelande vars funktion är att övervaka onlineaktiviteten hos användare som besöker vår webbplats eller som får vårt nyhetsbrev. Syftet med att använda denna teknik är att övervaka användarnas aktivitet, identifiera de sidor som besöks på webbplatsen och den tid som ägnas åt att surfa/läsa.

Hur inaktiverar/väljar man bort cookies?

De flesta webbläsare låter dig styra cookies genom sina inställningsinställningar. Om du inte vill tillåta din webbläsare att lagra cookies från vår webbplats bör du ändra din webbläsares inställningar så att den inte tillåter cookies. Cookies, som redan har ställts in, kan raderas från din enhet. Vissa webbläsare har en "Do Not Track (DNT)"-inställning som skickar en signal till webbplatser som ber dem att inte spåra din surfning. Men om du gör det kanske du inte kan använda vissa viktiga funktioner och komma åt vissa delar av vår webbplats. Vi är inte ansvariga för effektiviteten av några sådana opt-out-alternativ. Observera att om du avvisar cookies betyder det inte att du inte längre kommer att se annonser när du besöker vår webbplats. Om du vill acceptera cookies från den primära webbplatsen, men blockera dem från tredje part, kan du antingen blockera dem från specifika annonsörer eller blockera alla. Detta kan minska webbplatsens funktionalitet. För att lära dig mer om hur du gör detta, gå till allaboutcookies.org eller gå till hjälpmenyn i din webbläsare. Om du får problem med att radera cookies bör du kontakta leverantören av din webbläsare.

Du kan förhindra användningen av Google Analytics i samband med din användning av vår webbplats genom att ladda ner och installera webbläsarplugin som är tillgänglig via denna länk: Google Analytics Opt-out Browser Add-on. När det gäller tjänsten Google AdSense kan du visa, ta bort eller lägga till intressekategorier som är kopplade till din webbläsare med hjälp av Googles Ads Preference Manager, tillgänglig här på www.google.com/ads/preferences/. Du kan också välja bort Adsense-partnernätverkscookien på www.google.com/privacy_ads.html. Observera att denna opt-out-mekanism i sig använder en cookie, så om du tar bort cookies från din webbläsare kommer din opt-out inte att bevaras och du måste återställa din Google opt-out-cookie. För att försäkra dig om att ditt borttagande bevaras kan du använda Googles plugin för webbläsare som finns på www.google.com/ads/preferences/plugin.

Om du vill ha mer information om beteendebaserad annonsering online, inklusive hur man väljer bort dessa cookies i allmänhet, besök: youronlinechoices.com. Om du väljer att ta bort riktade cookies eller reklamcookies kommer du fortfarande att se annonser men de kanske inte är relevanta för dig. Du kan också få cookies och skräddarsydda annonser från företag som inte är listade på ovan nämnda webbplats. Vi kan inte kontrollera eller har tillgång till några cookies som placerats på din enhet av dessa tredjepartsannonsörer och sponsorer. Vi tar inget ansvar för instruktionerna som ges på dessa webbplatser.

Det vi inte samlar in

Vår webbplats kräver inte att man skapar personliga konton för att kunna använda alla tjänster. Därför samlar vi inte in personuppgifter relaterade till skapandet av konton och användarprofiler. Vi registrerar inte personlig information om bidrag, feedback och personliga meddelanden från våra webbplatsbesökare. Ingen av de cookies som finns på din enhet kan identifiera dig personligen. Cookies används för att förbättra din upplevelse, främja säkerhet och säkerhet, genom att övervaka misstänkt aktivitet eller brott mot våra villkor och

Ändringar av denna integritetspolicy och cookiepolicy

Discovergenoa.com har rätt att uppdatera integritetspolicyn när som helst för att följa EU:s regler. När vi gör det kommer vi att revidera det uppdaterade datumet längst ner på denna sida. Vi uppmuntrar användare att kontrollera denna sida med jämna mellanrum för eventuella ändringar för att hålla sig informerade om hur vi behandlar den personliga informationen vi samlar in. Du bekräftar och accepterar att det är ditt ansvar att regelbundet granska denna integritetspolicy och bli medveten om ändringar.

Ditt godkännande av dessa villkor

Genom att använda denna webbplats, bekräftar du att du accepterar dessa policyer. Om du inte godkänner dessa policyer, använd inte vår webbplats. Din fortsatta användning av vår webbplats efter att ändringar i denna policy har publicerats kommer att betraktas som ett godkännande av dessa ändringar.

Kontakta oss

Om du har några frågor om denna integritetspolicy, om vår behandling av dina personuppgifter, dessa villkor eller användningen av cookies, vänligen kontakta oss via e-post på andrea.semonella01@gmail.com.

Senaste uppdatering: 19 dec 2022